AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Descobrix Benidorm,
  3. Excursions pels voltants de Benidorm,
  4. Castell de Guadalest
tornar

Castell de Guadalest

L'antiga fortalesa

L'antiga fortalesa de Castell de Guadalest: un enclavament privilegiat, encimbellat dalt dels cingles que es drecen dalt de la vall i que forma un conjunt de robust sabor medieval, que impressiona per la seua singular estructura i per l'encant de la seua altiva silueta. Es distingix, des de lluny, el dret perfil dels cingles on s'assentava el vell castell, amb la pinzellada blanca del campanar coronant l'esmolada roca.

Una vegada s'acosta el visitant i després de pujar pels estrets carrerons replets de botiguetes que oferixen un amplíssim mostrari de productes típics i artesanals, s'arriba a la zigzaguejant senda que conduïx a una centenària porta que, excavada en la mateixa roca, dóna accés a la històrica i inexpugnable fortalesa des de la plaça de la qual es divisa la conca del pantà.

Si pugem un poc més, per la costera del Viacrucis, l'arribada a la terrassa on es va alçar el castell, hui cementeri, es veu recompensada per una excepcional panoràmica que s'estén sobre valls, horts i pinedes, fins al mar component un paisatge d’impressionant bellesa. Guarda Castell de Guadalest el record de l'edat mitjana en una petita presó que hi ha als soterranis de la casa consistorial, al saló de sessions dels quals s'exhibix un quadre de considerable valor històric i artístic.

Castell de Guadalest oferix el visitant l'encant afegit dels seus diversos museus que exposen delicades miniatures, composicions escultòriques artístiques, objectes d'ús comú o maquetes d'una perfecció singular. Com a complement, l'herència d'una cuina de muntanya cuidada al càrrec dels seus restaurants, convertixen la visita a Castell de Guadalest en una inoblidable experiència que ha inspirat bellíssimes pàgines escrites pels nombrosos viatgers que han disfrutat del seu singular entorn.