AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Descobrix Benidorm,
  3. Excursions pels voltants de Benidorm,
  4. Callosa d´En Sarriá
tornar

Callosa d´En Sarriá

Riquesa paisatgística

A tan sols una dotzena de quilòmetres de Benidorm, reclinada en les sempre verdes valls dels rius Algar i Guadalest i rodejada per les elevades serres d'Aitana (1.558 m.), Serrella (1.360 m.), Ponotx (1.100 m.) i Bèrnia (1.128 m.), es troba Callosa d'En Sarrià, antiga alqueria musulmana que va arribar a ser cap del senyoriu que va dominar la major part de la comarca de la Marina Baixa.

Té Callosa fama pels excel·lents fruits dels seus horts, entre els quals destaca el daurat tresor de les seues plantacions de nispros, hui comercialitzats internacionalment, i viu una intensa vida cultural que ha fet possible la recuperació del seu passat en un interessant museu antropològic.

Però entre tots els atractius de Callosa d'En Sarrià, el que més destaca és, segurament, el de la riquesa paisatgística que la natura oferix en el paratge conegut com Les Fonts de l'Algar que, per la bellesa dels seus racons, ha sigut denominat "Font de Fonts" ja que moltes de les seues fonts i petits brolladors constituïxen un preciós conjunt de cascades i petits rabejos on la lluentor de l'aigua que discorre entre la feroç vegetació, conforma, per si mateixa, tot un espectacle d'excepcional qualitat.

Al voltant de l'Algar, selectes berenadors i restaurants oferixen la possibilitat de conéixer la gastronomia de la zona, mentre que un cuidat espai municipal d'acampada fa que siga possible una estada més prolongada per a aquells que preferisquen gaudir de tan singular entorn per més temps del què oferix una simple excursió.

Hi ha a la zona un interessant espai dedicat a la conservació de la flora que compta amb la major part de les plantes aromàtiques autòctones, i també hi ha un interessant museu del medi ambient on, a més d'exposar herbes i essències, s'investiguen qüestions tocant a la producció d'olis aromàtics o a la fecundació "in vitro" de plantes.

Completen els atractius d'esta "Font de Fonts" les possibilitats de fer senderisme per rutes perfectament delimitades o de fer recorreguts a cavall per la muntanya, descobrint paratges de gran riquesa natural.