AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Portada,
  2. Noticies,
  3. La zona del volcà de Terra Natura ...
tornar

La zona del volcà de Terra Natura Benidorm incorpora a un lori peresós

Nova espècie al Parc Terra Natura

La zona del volcà de Terra Natura Benidorm incorpora a un lori peresós

La zona del volcà del parc de naturalesa i animals Terra Natura Benidorm compta amb un nou habitant. S'acaba de traslladar a un lori peresós (Nycticebus javanicus) a aquesta àrea, en la qual se situa l'exposició permanent d'animals verinosos, ja que aquest mamífer expulsa verí a través d'unes glàndules. L'espècie, l'estat de la qual de conservació en la naturalesa és vulnerable, té hàbits bàsicament nocturns i per això s'ha preparat una instal·lació adaptada als seus bioritmes de manera que es garantisca el seu benestar.


La nova instal·lació està dotada amb tres metres cúbics de capacitat, un sistema de calefacció i una sonda que controla els paràmetres ambientals. A més, disposa de branques i troncs perquè l'animal grimpe i un recer perquè puga aixoplugar-se. El substrat del recinte està compost per fibra de coco, material que absorbeix i manté en perfectes condicions la humitat necessària per a aquest animal.


Aquest mascle pesa al voltant de 600 grams i mesura una mica més de 20 centímetres. En ser animals omnívors precisen d'una dieta molt variada i completa formada per fruites i verdures, però també d'insectes i carn. Els cuidadors li aporten a més altres aliments com a sucs d'acàcia, papillas de cereals o goma aràbiga.


En les seues potes tenen uns xicotets espolones amb glàndules verinoses per a defensar-se dels seus depredadors, la qual cosa exigeix als cuidadors que extremen les precaucions en les labors de maneig necessàries amb aquest animal.


L'acció directa de l'ésser humà està destruint els boscos i selves asiàtiques on viu. Es tracta d'una espècie amenaçada que en alguns casos com el lori peresós de Java (Nycticebus javanicus) està en estat crític. La falsa creença que el seu consum té propietats curatives i afrodisíaques està afectant la seua conservació. En algunes poblacions indígenes són coneguts en les llegendes com els ‘guardians del cel’.


En l'actualitat, Terra Natura Benidorm posseeix un grup de dos mascles de l'espècie. L'altre exemplar es troba en període d'adaptació. L'espècie pertany a la família dels lèmurs però es diferencia, a més d'altres característiques, que la separació dels seus ulls és molt major, la qual cosa els confereix un aspecte únic i singular. Compten amb una visió que s'adapta perfectament a la foscor