AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Què fer,
  3. Gastronomía,
  4. Receptes Típiques de la Gastronomia ...,
  5. Panellet de Sant Blai
tornar

Panellet de Sant Blai

El Boll de Sant Blai és una autèntica delícia tradicional amb un sabor únic, gràcies a la combinació de ametla, canella i llima. La seua textura cruixent i el seu aroma especiat el converteixen en un imprescindible de la rebosteria casolana. Segueix la recepta i gaudeix d'este dolç amb història! 😋🍋

🛒 Ingredients:


🥜 1 kg d’ametla amb pell, mòlta
🥚 12 ous
🌽 800 g de farina de dacsa
🍋 Ratlladura de 2 llimes
🧂 1 cullerada de canella en pols
🫒 Oli d’oliva (el que admeta)
🧁 Sucre (per a empolvorar)

👩‍🍳 Pas a pas per a un Boll de Sant Blai perfecte


1️⃣ Muntar les clares 🥚
Batem les clares a punt de neu fins que queden ben fermes.

2️⃣ Afegir els ingredients aromàtics 🍋✨
Incorporem les rovells, el sucre, la canella i la ratlladura de llima, barrejant suaument per a mantindre l’esponjositat.

3️⃣ Incorporar l’ametla i la farina 🥜🌽
Afegim l’ametla mòlta i la farina de dacsa, mesclant amb moviments envoltants. Després, agreguem a poc a poc l’oli d’oliva, fins a obtindre una massa homogènia.

4️⃣ Formar els bolls 🥮
Sobre una safata de forn, col·loquem paper fi untat amb oli. Donem forma als bolls redons i plans, assegurant-nos que tinguen una forma uniforme.

5️⃣ L’últim toc
Amb una forqueta, fem un dibuix decoratiu a la superfície. Empolvorem amb canella i sucre, per a potenciar el seu aroma i sabor.

6️⃣ Al forn 🔥
Enfornem en un forn precalfat a 180°C durant 30 minuts, fins que els bolls estiguen daurats i cruixents.

 

 

Et recomanem