AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Què fer,
  3. Gastronomía,
  4. Receptes Típiques de la Gastronomia ...,
  5. Pastelitos de boniato
tornar

Pastelitos de boniato

Preparación del plato

Si hi ha un dolç típic que representa el Nadal i les festes en moltes zones del Mediterrani, són els pastissets de boniato. Aquestes delicioses empanadilles dolces, cruixents per fora i amb un farciment suau i aromàtic, són un clàssic de la rebosteria casolana. 🍠✨ Aprén a preparar-los amb aquesta recepta tradicional i sorprén a tots!

📝 Ingredients

🥠 Per al farciment:

✔️ 1 kg de moniatos bullits o rostits
✔️ 1 kg de sucre
✔️ 1 cullerada sopera de canella mòlta
✔️ La ratlladura d’1 llima 🍋

🍪 Per a la massa:
✔️ 1 got de sucre
✔️ 1 got d’aiguardent (50º)
✔️ 1 got i ½ d’oli
✔️ ½ got de sagí blanc de porc
✔️ Farina (aproximadament 1 kg)

👨‍🍳 Pas a pas per a preparar els pastissets de boniato


🔥 1. Preparar el farciment
1️⃣ Pela i tritura els moniatos bullits o rostits.
2️⃣ En un recipient, mescla el moniato triturat amb el sucre, la canella i la ratlladura de llima.
3️⃣ Cuina a foc lent, remenant amb una espàtula, fins que es forme un almívar espés (aproximadament 1 hora).
4️⃣ Retira del foc i deixa refredar.

🍞 2. Preparar la massa
1️⃣ En una cassola a foc lent, calfa el sagí, l’oli, l’aiguardent i el sucre, remenant constantment.
2️⃣ Abans que bulla, agrega la farina a poc a poc, sense deixar de mesclar, fins a obtindre una massa manejable.
3️⃣ Retira del foc i deixa reposar prop d’una font de calor perquè mantinga la seua elasticitat en treballar-la.

🥟 3. Formar els pastissets
1️⃣ Estén la massa amb un corró fins a deixar-la el més fina possible.
2️⃣ Talla cercles d’aproximadament 6 cm de diàmetre.
3️⃣ Col·loca una culleradeta de farciment en la meitat de cada cercle i doblega’l formant una mitja lluna.
4️⃣ Segella bé les vores i pinta’ls amb ou batut perquè queden amb un bonic color daurat.
5️⃣ Espolsa amb sucre i canella mòlta per a potenciar el sabor.

🔥 4. Fornejat i toc final
1️⃣ Preescalfa el forn a 170ºC.
2️⃣ Forneja els pastissets durant aproximadament 30 minuts, fins que estiguen daurats i cruixents.
3️⃣ Deixa’ls refredar i... gaudix-los amb un bon café o xocolate calent! ☕😍

Et recomanem