AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Descobrix Benidorm,
  3. Benidorm cultural i urbà ,
  4. Festes i esdeveniments,
  5. Festes Majors Patronals
tornar

Festes Majors Patronals

Festes en Honor a la Verge del Sufragi i Sant Jaume Apostol

Programa Festes Majors Patronals 2023

Com cada mes de novembre, Benidorm es vestix de festa. Les penyes, obertes per a tothom, protagonitzen la Cavalcada de l'Humor; i les copletes, la nit d’albaes, les mascletaes i les ofrenes de flors posen música i color a les festes més divertides que pugues imaginar.

Des del segon dissabte del mes de novembre fins al dimecres posterior, es viuen cinc dies d'intensa activitat festiva. Els actes més destacables són: l'escenificació de la troballa de la Mare de Déu , l'ofrena de flors, la desfilada de l'humor, la desfilada de carrosses i el gran castell de focs artificials que té lloc el dimecres, últim dia de la festa.

Les festes de Benidorm es remunten al març de 1740 quan a les costes de Benidorm va aparéixer un vaixell arrossegat per una forta tempestat. Després el cremaren per tal d’evitar epidèmies, uns xicons van trobar la imatge de la Mare de Déu entre les runes i la van portar a l'església on, més tard, se li va construir una capella. Esta història s'escenifica cada any a la Platja de Ponent el dissabte sobre les cinc de la vesprada.

Estes festes tardorenques han servit al llarg del temps com a reclam turístic. Estan tan consolidades que molts britànics reserven els seus bitllets coincidint amb les festes patronals perquè coneixen ja el seu caire i s’ho han passat bé altres vegades. Tot això fa que el mes de novembre siga una mena de parèntesi abans de l'hivern, un mes en què encara és temporada turística quasi alta.

No esperes un altre any, vine a Benidorm estos sis dies de novembre i participa a les festes més obertes, divertides i coloristes que pugues imaginar.