AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Què fer,
  3. Turisme Actiu i Esportiu ,
  4. Senderisme,
  5. Ruta Roja per la Serra Gelada
tornar

Ruta Roja per la Serra Gelada

Itinerari 1El far de l’Albir

Recorregut: 5 quilòmetres (anada i tornada)

Duració: 1 h 30 minuts - 2 hores

Desnivell màxim: 112 metres

Accessibilitat: Itinerari asfaltat. Senderisme. Cicloturisme. Cadires de rodes.

Dificultat: Baixa

Començant des del Punt d'Informació de l'Albir (Alfás del Pi) (1), pujarem pel carrer “Camí de la Pedrera”, que com el seu nom indica finalitza en una antiga pedrera de la qual s'extreia pedra; però no hem d'accedir a aquest punt i hem de desviar-nos cap a l'esquerra pels carrers “Sirià” i “Neptú”, fins que arribem a un pàrquing on es troba una de les entrades al Parc Natural, el camí del far de l'Albir   (2).

Uns pocs metres més cap avant hi ha una petita àrea recreativa (3). Des d'ací ix també la ruta 2 (groga) que puja cap a la cresta de la Serra Gelada (4). “Caleta del Metge” i mirador. Ens dirigim per la pista asfaltada cap a un túnel en la serra (7), però abans d'arribar i a mà dreta hi ha una pista de terra (5) per la qual podem descendir a una petita cala coneguda com la “Caleta del Metge”, i poc després hi ha un mirador de forma circular que ens mostra una magnífica perspectiva de tota la badia d'Altea al fons de la qual es veo el Penyal d’Ifac (6), rodejat per les espectaculars muntanyes que envolten aquest racó de la Marina Baixa. En arribar a la boca del túnel (7), podem trobar un altre mirador, més xicotet que l'anterior (8).

Mines d'ocre i cala “La Mina”. Continuem cap al far i després de recórrer 300 metres, trobem la senda (9) que descendeix suaument a les mines d'origen fenici i posterior explotació romana, d'on s'extreia l'ocre que era utilitzat com a colorant fins ben entrat el segle XX, quan va caure en desús per la utilització de noves substàncies per a aquesta activitat. La “Boca de la Balena”. A uns 500 metres del túnel arribem a un revolt del camí (10) des d'on, a mà dreta i des de d'alt, es pot contemplar en l'ombria de la muntanya un gran buit natural conegut amb el nom de “Boca de la Balena” o de “Cova de Bou”. El Far de l’Albir. Al final de la carretera trobem el Far de l'Albir (12), l'accés al qual no està permés. Just abans d'arribar, hi ha una petita pujada que ens porta a la vora del penya-segat des d'on hi ha una bona vista (11).