AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Què fer,
  3. Turisme Actiu i Esportiu ,
  4. Senderisme,
  5. Ruta Serra Gelada desde el Albir
tornar

Ruta Serra Gelada desde el Albir

Itinerari 2: Travessia de la Serra Gelada

Recorregut: 8 km (només anada)

Duració: de 4 h a 4 h 30 mín.

Desnivell màxim: 438 m

Accessibilitat: apta només per a Senderisme

Dificultat: Moderada-alta.

L'absència de fonts all llarg del recorregut fa que siga obligatori portar beguda en abundància. La ruta té forts pendents de pujada i baixada, que podem evitar prenent ramals que mantenen la cota. Iniciem el recorregut des de l'àrea recreativa (1) de l'Albir, en la ruta 1 (roja), amb una pujada constant en zig-zag que s'inicia amb unes escales de pedra fins a arribar a la carretera d'accés al repetidor i les antenes (3), passant pel costat d'una antiga pedrera (2). “Alt del Governador”. Al final d'aquesta senda s'arriba al punt més alt de la Serra Gelada (438 m), on es troba una estació de repetidors de telecomunicacions. Seguint una pista asfaltada cap avall enllaçarem novament amb la senda (4). Quasi a la vora del penya-segat es troba un vèrtex geodèsic (5), des d'on podrem contemplar la majestuositat d'aquests tallats, veient com els exemplars de gavià argentat que volen a diversos centenars de metres davall dels nostres peus, es fan minúsculs a la vista. “L’Illa Mitjana”.

El recorregut per la serra seguix amb contínues pujades i baixades, passant per les ruïnes d'una antiga casa de vigilància costanera (6) i per un petit aljub al tàlveg (7). A mitat de camí ens trobarem amb una petita zona de plena de pins que ens serviran per a descansar durant un moment (8), i ens oferiran una preciosa vista de  “l'Illa Mitjana”. La Creu. L'últim tram de muntanya que recorrerem passa per un alt on podrem contemplar novament els penya-segats (9). A partir d'aquesta fita cal estar atents per a no perdre la senda que discorre entre vegetació baixa o sobre roca nua. Uns minuts després s'arriba a una creu (10) situada sobre el Racó de l’Oix, on comença una pista asfaltada (11) que connecta amb l'itinerari 3 (blau).

Més itineraris en la web oficial de la Serra Gelada