AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Descobrix Benidorm,
  3. Benidorm cultural i urbà ,
  4. LLOCS D'INTERÉS CULTURAL,
  5. Skyline de Benidorm
tornar

Skyline de Benidorm

La guia del gratacel

Benidorm sempre ha presumit de ser una ciutat moderna pel que fa a l’urbanisme. El Pla General d'Ordenació Urbana de 1956 va permetre que aquell poble cresquera cap a d’alt i hui tenim el skyline més reconegut de tota Espanya.

Moltes vegades es critica este model de construcció en vertical, però poques vegades es parla dels beneficis que produix. La construcció d'edificis alts consumix menys territori i menys recursos que la construcció disseminada. Són necessaris menys quilòmetres d'asfalt i les despenses per a abastir-los dels servicis bàsics son menors, això és un clar exemple de sostenibilitat en una ciutat que alberga a milers de turistes a més dels seus ciutadans.

Encara que les dades són canviants perquè cada vegada es fan nous edificis, es pot dir que Benidorm és la tercera ciutat en concentració d'edificis alts a Europa, per darrere de Londres i Milà. Així mateix, al país, Benidorm se situa per darrere de Barcelona i Madrid en nombre total de gratacels. En tot cas, si relacionem el nombre de grans edificis amb la població de les ciutats, Benidorm se situa entre les de major índex en el món sencer.

En la secció actual presentem estos edificis amb la seua ubicació, fotografies, dades més rellevants i curiositats d'una manera amena i visual. També incloem alguns vídeos sobre el nostre Skyline, com el que el Canal Història ens va dedicar fa poc de temps. Li recomanem que quan passege pels nostres carrers, lleve la vista i descobrisca una nova forma de veure la ciutat.