AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Què fer,
  3. Gastronomía,
  4. Receptes Típiques de la Gastronomia ...,
  5. Arròs amb Bacallà, Coliflor i Cigrons
tornar

Arròs amb Bacallà, Coliflor i Cigrons

Una Recepta Tradicional de Benidorm

Descobreix com preparar aquest deliciós arròs amb bacallàcoliflorcigrons al més pur estil de Benidorm! 🌟 En aquest vídeo, t'ensenyem de manera senzilla com fer aquest plat tradicional, ple de sabor i història. 😋✨

 

Ingredients:

  • 200 gr d'arròs 🍚
  • 700 ml d'aigua 💧
  • 2 ñores 🌶️
  • 2 dents d'all 🧄
  • Julivert fresc 🌿
  • 1 tomàquet madur petit 🍅 (ratllat)
  • 1 pot petit de cigrons 🧆
  • 1 coliflor petita 🌸 (separada en ramellets al gust)
  • Miques de bacallà sec i salat 🐟 (desalat en aigua calenta o ja desalado)
  • Oli d'oliva 🫒
  • Sal 🧂
  • Safràcolorant alimentari 🌸

 

Elaboració:

  1. Prepara la picada: Comença netejant les ñores de les seues llavors i, en l'olla on faràs l'arròs, fregir-les lleugerament. ⚠️ Tingues cura de no cremar-les, perquè s'amarguen. Després, posa-les en un morter amb una mica de sal (molt poca, ja que el bacallà ja és salat) i, quan estiguen fredes, pica-les fins aconseguir un pols fi. Afegeix els alls pelats 🧄 i el julivert tallat 🌿. Continua triturant fins aconseguir una picada. Reserva.

  2. Daure la coliflor: En el mateix oli, daura els ramellets de coliflor 🌸. Quan estiguen daurats, retira'ls i reserva.

  3. Cuinar l'arròs: En la mateixa olla, afegeix les miques de bacallà desalat 🐟 i els cigrons escorreguts 🧆. Remou bé i, a continuació, afegeix l'arròs 🍚, el tomàquet ratllat 🍅 i la picada. Mescla tot bé perquè els ingredients s'impregnen de sabor.

  4. Afegir el líquid: Afegeix els ramellets de coliflor, l'aigua 💧, el safràcolorant alimentari 🌸 i ajusta la sal🧂 al gust. Porta-ho tot a ebullició i deixa coure fins que l'arròs estiga al punt, vigilant que no es passe. ⏱️

I ja està! Un deliciós arròs amb bacallà, coliflor i cigrons que et farà gaudir de la gastronomia tradicional de Benidorm en cada mos. 😍🍴

Aquest plat és una de les joies culinàries de Benidorm i una autèntica tradició de la ciutat. ¡No et perdes l'oportunitat de provar-lo i gaudir del seu sabor únic! 🌟