AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Què fer,
  3. Gastronomía,
  4. Receptes Típiques de la Gastronomia ...,
  5. Receta Pebrera Talladeta
tornar

Receta Pebrera Talladeta

Si busques una recepta de cullera plena de sabor i tradició, la Pebrera Talladeta és un autèntic tresor de la gastronomia mediterrània. 🍲💛 La combinació de pebrots, carabassa, creïlles i sangatxo dona com a resultat un plat deliciós, perfecte per a gaudir en qualsevol època de l’any. 🌊🔥

 

🛒 Ingredients:

🥒 2 pebrots verds grans
🌶️ 2 pebrots rojos grans
🍅 2 tomàquets madurs
🥔 3 creïlles
🎃 1 bon tros de carabassa (si recordes la Ruperta, millor encara 😉)
🐟 1 bon tros de sangatxo (tonyina en salmorra, en remull des de la nit anterior)
🫑 2 nyores
🧄 2 dents d’all
🌿 2 rametes de jolivert
🥜 8-10 ametles crues amb pell
🍞 1 llesca de pa de barra
🫒 ½ got d’oli d’oliva verge extra
🧂 Sal al gust
🌾 Safrà o colorant alimentari (opcional)
💧 Aigua

👩‍🍳 Pas a pas per a una Pebrera Talladeta perfecta


1️⃣ 🔥 La base del sabor:
En una cassola amb oli ben calent, daura les nyores obertes i sense llavors (ves amb compte, si es cremen poden amargar el guisat 😬). Retira-les i reserva-les. Després, en el mateix oli, daura les ametles i la llesca de pa fins que estiguen cruixents. Reserva-ho i deixa-ho refredar!

2️⃣ 🛠️ Prepara el picat:
Quan els ingredients estiguen freds, tritura’ls en un morter o amb batedora junt amb els alls, el jolivert i una mica de salAquest picat serà l’ànima del guisat! 💛

3️⃣ 🍆🥔 Prepara les verdures:
🔪 Talla els pebrots en trossos mitjans.
🔪 Pela els tomàquets i trosseja’ls.
🔪 Pela la carabassa, eliminant la part més dura, i talla-la en daus grans.
🔪 Pela les creïlles i talla-les en trossos de grandària similar a la carabassa.

4️⃣ 🍳 Sofregit amb cura:
En l’oli reservat, sofregeix primer el pebrot verd i retira’l. Continua amb la resta de verdures, excepte el tomàquet. Una vegada estiguen ben sofregides, torna-les a posar en la cassola i afegeix el tomàquet picatdos gots d’aigua i el picat reservat. Si vols, incorpora una mica de safrà o colorant per a donar-li un color daurat irresistible. 😍

5️⃣ ⏳ Cocció i toc final:
Cuina a foc lent fins que el guisat comence a espessir-se. Després, afegeix el sangatxo escorregut i tallat en trossos. Deixa coure uns minuts més i ajusta la sal i l’aigua si és necessari.

6️⃣ ⏸️ Reposar i... a gaudir!
Quan les verdures estiguen ben cuites (recorda que la carabassa pot tardar un poc més que les creïlles 🧐), apaga el foc i deixa reposar uns minuts abans de servir.