AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Noticies,
  3. La Séquia Mare, una infraestructura ...
tornar

La Séquia Mare, una infraestructura hidràulica essencial per al desenrotllament de Benidorm

Els catedràtics de la UA Antonio Gil Olcina i Antonio Ric presenten el llibre 'Séquia Mare. Reg Major de l'Alfàs del Pi i Benidorm (1666-2016)'

La Séquia Mare, una infraestructura hidràulica essencial per al desenrotllament de Benidorm

L'edifici municipal d'El Torrejó ha sigut l'escenari on s'ha presentat el llibre 'Séquia Mare. Reg Major de l'Alfàs del Pi i Benidorm (1666-2016)', obra d'Antonio Gil Olcina, exrector de la Universitat d'Alacant (AU) i del catedràtic de la mateixa, Antonio Manuel Ric Amorós.

Els autors han detallat el desenrotllament del projecte iniciat en 1666 per Beatriz Empanada i Mendoza i com esta infraestructura es va convertir amb el temps en eix vertebrador de la comarca possibilitant el seu avanze. En primer lloc facilitant la creació de zones de cultiu i, finalment, sent peça clau i essencial per al desenrotllament del Benidorm com a capital del turisme de la Costa Blanca tal com hui li coneixem.

La idea de reconéixer la importància d'esta infraestructura hídrica, en l'actualitat en desús en el terme municipal, sorgix de la necessitat de posar en valor el patrimoni històric i cultural de Benidorm.

El Parc de la Séquia Mare en unes obra que, en la 1a de les seues fases ja acabada, té el propòsit de ser un dels parcs més grans de la ciutat. En breus dates estarà oberta al públic i on la naturalesa i especialment l'aigua, i la seua importància per a esta gran ciutat i el nostre territori, compartiran protagonisme posant en valor la pròpia Séquia Mare i el seu rellevant paper social i econòmic durant més de 300 anys.

Si vols saber mes sobre la història de Benidorm pots consultar-ho açí