AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Noticies,
  3. Arriba un nou rinoceront indi a...
tornar

Arriba un nou rinoceront indi a Terra Natura Benidorm per a fomentar la conservació de la seua espècie

Introducció d'un nou mascle de rinoceront en el grup de l'espècie que habita en les seues instal·lacions.

Arriba un nou rinoceront indi a Terra Natura Benidorm per a fomentar la conservació de la seua espècie

El parc de naturalesa i animals Terra Natura Benidorm ha fet un pas més en la conservació del rinoceront indi (Rhinoceros unicornis). El centre zoològic ha introduït un nou mascle de rinoceront en el grup de l'espècie que habita en les seues instal·lacions. La inclusió d'aquest nou exemplar té com a objectiu fomentar la reproducció d'aquest animal, que es troba amenaçat, i potenciar així la seua conservació.


Terra Natura Benidorm és tot un referent en la conservació d'aquesta espècie, ja que l'any 2012 es va convertir en el primer zoològic espanyol que va aconseguir la reproducció d'un rinoceront indi. A Espanya no hi ha cap altre zoològic que compte amb quatre exemplars d'aquesta espècie, i a Europa tan sols existeixen altres dos centres més que tinguen un grup format per aquest nombre d'exemplars.


El nou mascle, anomenat Tarun, ha sigut traslladat des del zoo de Wroclaw (Breslavia) dins del marc del programa europeu de reproducció (*EEP) d'aquesta espècie, que està gestionat per la *EAZA, amb l'objectiu de reproduir-se amb alguna de les dues femelles, *Shiwa o *Nisha. Aquest mascle té nou anys d'edat i pes prop dels 2.000 quilos de pes. Mostra un caràcter bastant tranquil cap als cuidadors.


Tarun ha superat perfectament el període d'adaptació que va començar quan va arribar a Terra Natura Benidorm el mes d'octubre passat. En una primera fase, el rinoceront va estar en la zona de reserva acostumant-se als cuidadors i al seu nou entorn i després d'unes setmanes d'aclimatació se li va traslladar a una altra instal·lació i finalment a les diferents prades preparades per a aquesta espècie.

Les relacions amb els integrants del grup de l'espècie són dispars. Com és normal, quan Tarun es creua amb l'altre mascle, Nico, es mostra agressiu i amenaçador. Amb les femelles el comportament és canviant, a vegades, s'ignoren, a vegades se saluden o unes altres es mostra desafiador amb elles. L'espècie té capacitat de reproduir-se a partir dels set anys en els mascles i dels quatre anys en el cas de les femelles.


Els rinoceronts indis tenen una gestació de 16 mesos. L'espècie està amenaçada, encara que gràcies als esforços de conservació s'ha aconseguit que les seues poblacions augmenten. En l'actualitat, es treballa a diversificar les zones on habita. Dos de les grans amenaces a la qual aquesta espècie està sotmesa són la caça furtiva i la pèrdua del seu hàbitat. A pesar que els caçadors furtius maten a aqueixos animals per a aconseguir la seua banya no existeixen evidències científiques que avalen les seues propietats com a medicina o afrodisíac.