AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Noticies,
  3. Benidorm ofrena a la seua patrona en...
tornar

Benidorm ofrena a la seua patrona en el 279 aniversari de la seua arribada a la ciutat

Milers de festers participen en el tradicional romiatge, que culmina amb el vers de la reina infantil i les paraules de la reina major a la Mare de Déu

Benidorm ofrena a la seua patrona en el 279 aniversari de la seua arribada a la ciutat

Un any més Benidorm s'ha bolcat en els actes de commemoració de l'aniversari de l'arribada de la patrona a la ciutat, de la qual es compleixen 279 anys. Milers de festers van participar en el tradicional romiatge i ofrena en honor a la Mare de Déu del Sofratge, que va partir del Passeig de Colón fins a arribar a l'església de Sant Jaume i Santa Anna.


Les reines major i infantil de les Festes Majors Patronals de 2019, acompanyades de les seues corts d'honor van ser les encarregades d'obrir el romiatge, seguides de la corporació municipal.


Entitats socials, culturals, festeres i cases regionals van ser les primeres a ofrenar davant la imatge de la Mare de Déu del Sofratge, situada a les portes de l'església de Sant Jaume i Santa Anna i que ahir va lluir nova corona. Seguidament va ser el torn del col·lectiu peñista, de l’Associació de Penyes ‘Verge del Sofratge’, de la Comissió de Festes Majors Patronals, de les reines i dames de les Festes Majors Patronals i de la corporació municipal.


Després de l'ofrena, la reina infantil, va recitar uns versos dedicats a la patrona; i la reina major. La reina major, va dedicar unes paraules al poble de Benidorm i a la Mare de Déu del Sofratge. Al final de l'ofrena, es va llançar un castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnica Torís.


La jornada del 16 de març va començar a les 05.30 hores amb l’Alba, en la qual centenars de benidormenses van portar a la patrona pels carrers del barri antic i les tres platges de la ciutat. Al migdia, abans de la Missa Major es va donar a conéixer al Banderer de la Comissió de Festes Majors Patronals de 2019, Vicente Berenguer Devesa. Després de l'eucaristia, es va nomenar també als Mayorales d'Honor d'enguany.