AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Noticies,
  3. Mundomar conta amb la segona especie...
tornar

Mundomar conta amb la segona especie de antílope mes menuda de África

Dos exemplars del coneguts Dik- dik arriben al parc de Benidorm

Mundomar conta amb la segona especie de antílope mes menuda de África

Mundomar, compta amb una nova espècie anomenada Madoqua kirkii. Aquest singular animal conegut popularment com Dik-dik de Kirk, és la segona espècie d'antílop més xicoteta d'Àfrica. Amb una altura de 35 cm i un pes escàs de 5 kg, aquests singulars animals s'han integrat a la perfecció al parc malgrat la seua naturalesa tímida.

Són dos mascles els exemplars de *Dik-*dik que habiten al parc de flora i fauna. El seu dimorfisme sexual ens permet diferenciar a simple vista els mascles de les femelles,ja que només els mascles presenten banyes que oscil·len entre els 4 i els 11 cm. Però aquesta no és l'única particularitat que tenen aquests increïbles animals. Els *Dik-*dik empren una glàndula que tenen allotjada al costat de l'ull per a marcar el seu territori enfront d'altres espècies. El seu musell també crida l'atenció posat que és llarg i poden moure-ho. A més, aquests xicotets remugants presenten en la zona del front, una preciosa cresta vermellosa que s'estarrufa quan l'animal es mostra en estat de agitació o nerviosisme.

Els dos xicotets antílops han arribat a Mundomar de la mà d'un programa de cria a nivell europeu, ESB: EUROPEAN STUDBOOK. Amb aquest ja són 8 els programes de reproducció en els quals participa el parc de naturalesa de Benidorm per a col·laborar en la conservació exsitu de les espècies.

Els xicotets Dik-dik conviuen en Mundomar al costat de dues espècies d'ocell d'origen africà: la Grulla coronada cuelligrís i els Jabirús africans. Junts, en aquesta nova instal·lació situada a l'entrada del parc la qual ha sigut reformada i ampliada, creen un entorn particular que recrea, a petita escala, la sabana africana.