AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Noticies,
  3. Hotel Cimbel de Benidorm, primer...
tornar

Hotel Cimbel de Benidorm, primer hotel d'Espanya amb habitacions autosuficients.

L'establiment ha instal·lat una pèrgola fotovoltaica a la seua terrassa.

Hotel Cimbel de Benidorm, primer hotel d'Espanya amb habitacions autosuficients.

La ciutat de Benidorm segueix a l'avantguarda dins del turisme, en aquesta ocasió gràcies a l'emblemàtic hotel Cimbel, situat en primera línia de la platja de Llevant. És el primer establiment hoteler d'Espanya a apostar per la innovació i la sostenibilitat amb la instal·lació d'una pèrgola fotovoltaica per a autoconsum que permetrà que les seues noves habitacions ‘deluxe’ amb piscines privades, siguen autosuficients. L'empresa Benidormí Coberta Solar®, juntament amb CYC Projectes, han sigut les encarregades d'aquest projecte.


La sostenibilitat és cada dia més important dins del sector hoteler, ja que cada vegada són més els establiments conscienciats amb la importància de la sostenibilitat, que busquen solucions adaptades, com la que acaba d'instal·lar l'hotel Cimbel.

Aquest establiment, situat en primera línia de la platja de Llevant, ha apostat per buscar una solució sostenible per a les seues habitacions amb solárium: una pèrgola fotovoltaica que exerceix doble funció, la de generar electricitat per al consum de l'hotel i donar ombra als clients en la zona de la piscina. Una solució tècnica respectuosa amb el medi ambient i estèticament nova que es beneficia d'un recurs inesgotable i abundant a la ciutat de Benidorm com és el sol.


La pèrgola és de 11,22 kW de potència i 422.639 kWh de producció, està composta per 34 plaques solars EXIOM, caracteritzades per tindre un 95% d'opacitat, sense marc perimetral d'alumini. L'energia que produirà serà un 51% més barata que la de xarxa i permetrà que es reduïsquen les emissions de CO2 a l'atmosfera. La inversió realitzada, té un retorn previst en deu anys.


Les pèrgoles fotovoltaiques són un producte concorde al sector hoteler i que compleix amb les polítiques d'innovació i sostenibilitat que imperen en ell. Són solucions que permeten convertir els espais ociosos o sense cap ús en punts generadors d'energia neta. Les zones més indicades per a instal·lar aquestes pèrgoles són els jardins, els pàrquings, la zona de la piscina o la pròpia entrada de l'establiment.


L'hotel Cimbel es converteix amb aquesta actuació en pioner de la sostenibilitat, ja que ofereix als seus clients habitacions totalment  autosuficients, que cobreixen les seues necessitats energètiques gràcies a la pèrgola fotovoltaica. L'hotel Cimbel segueix a l'avantguarda, sempre ha apostat per la innovació i l'excel·lència i amb aquesta pèrgola fa un pas més per a situar-se al capdavant de la sostenibilitat.

L'empresa Coberta Solar® amb més de 10 anys d'experiència en el sector, suma més de 7,66 Mwn de potència instal·lada en els seus projectes fotovoltaics sobre coberta. La companyia s'ha reinventat amb la seua solució full-pack, basada en una instal·lació d'autoconsum fotovoltaic, 100% prefinanciada fins a 10 anys, totalment adaptat a les necessitats energètiques i econòmiques de cada client, perquè a través de la seua coberta puga generar i consumir la seua pròpia energia elèctrica amb importants estalvis.