AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Noticies,
  3. Dinapsis com a centre pioner i...
tornar

Dinapsis com a centre pioner i referent en innovació i desenvolupament sostenible.

Els projectes centrats en combatre el canvi climàtic adquireixen un major protagonisme en aquest espai de Suez i Hidraqua

Dinapsis com a centre pioner i referent en innovació i desenvolupament sostenible.

El centre d'innovació de Hidraqua i Suez a Benidorm compleix dos anys. Aquest espai, pioner a Espanya, és un referent en l'aplicació soluciones per a la gestió sostenible de l'aigua i el territori.

D'aquesta manera, Benidorm ha rebut el premi nacional Ciutat Sostenible en la categoria de gestió del cicle de l'aigua per la posada en marxa de Dinapsis.

Aquestes evidències es reflecteixen en el desenvolupament de 34 projectes d'innovació i en l'organització de més de 250 jornades i visites amb els seus grups de relació, entre altres.

Dinapsis actua com a entitat mentora en la iniciativa denominada Climate Launch Pad, un concurs coordinat per AVESEN (Associació Valenciana d'Empreses del Sector de l'Energia) per a emprenedors actuals o futurs que desenvolupen el seu negoci fomentant l'ús de les tecnologies verdes i la mitigació del canvi climàtic. Així mateix, Climate Launch Pad s'ha posicionat com la principal iniciativa d'innovació en canvi climàtic de la Unió Europea.


Un altre dels projectes destacables en matèria de canvi climàtic s'ha desenvolupat en la zona operativa de Dinapsis, en la qual a través de la centralització de determinades operacions i l'aplicació de noves tecnologies, s'ha aconseguit fer més eficient, a més d'altres processos, la gestió de les rutes programades i els recorreguts realitzats en la gestió de les ordres de treball.

A més d'aquests projectes vinculats a canvi climàtic, Dinapsis ha continuat avançant en l'últim any en la implantació de solucions tecnològiques per a evitar que cap incidència afecte els ciutadans i per a gestionar el cicle integral de l'aigua de la forma més eficient. Aquestes iniciatives permeten controlar fugides i millorar l'adaptabilitat a la demanda, controlar de forma més intensiva la qualitat de l'aigua, establir amb major coneixement els plans de renovació de xarxes, increment del servei de telelectura, entre altres.

Un pulmó verd per a la ciutat de Benidorm

A aquesta aposta per a lluitar contra el canvi climàtic s'uneix el compromís amb les persones, ciutadans i visitants, a través de la posada en marxa de propostes que protegeixen i milloren la biodiversitat urbana, promovent amb un paradigma innovador els espais verds urbans i periurbans com a elements d'una infraestructura verda que afavorisca els serveis dels ecosistemes.

Així, Dinapsis ha desenvolupat un projecte la idea global del qual radica a generar una gran infraestructura verda circumdant al llarg de tota la zona periurbana de Benidorm, permetent així entrellaçar i integrar equipaments esportius, zones verdes existents, les platges i la renaturalización de zones periurbanes degradades, amb la ciutat construïda i front els nous desenvolupaments urbans.

Dita gran equipament pretén aglutinar una mixtura d'usos i aprofitaments, així com exercir de gran pulmó verd per a la ciutat, amb zones esportives, d'oci i esplai, gran infraestructura hidràulica mitjançant una zona d'inundabilitat controlada per a la laminació de les aigües de pluja, reutilització de les aigües per a reg i sector terciari, gran massa arbòria d'espècies mediterrànies i lloc de generació d'emprenedoria verda vinculada al concepte km 0 i vida saludable.