AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Noticies,
  3. El ‘Buenas noches Benidorm, buenas n...
tornar

El ‘Buenas noches Benidorm, buenas noches España’ del Festival de la Cançó es torna a sentir 60 anys després

L'exposició del 60 aniversari del certamen musical ja es pot visitar en el Boca del Calvari

El ‘Buenas noches Benidorm, buenas noches España’ del Festival de la Cançó es torna a sentir 60 anys després

L'exposició del 60 aniversari del Festival de la Cançó de Benidorm va obrir ahir les seues portes en un acte que va recordar i va fer seu el primigeni “Buenas noches Benidorm, buenas noches España” amb el qual es va inaugurar la primera edició, l'any 1959.

En l'acte d'obertura es va retre homenatge al poble de Benidorm pel seu lliurament a l'èxit continuat del festival, i també especialment als compositors, músics, arranjadors, lletristes i intèrprets que buscaven amb cada estrofa i cada nota el ritme necessari per a escalar esglaó a esglaó fins al cim.

Respecte a l'exposició que repassa les 39 edicions del Festival es va homenatjar les persones que van fer possible el naixement del Benidorm “que hui tots coneixem”, especialment a qui fora alcalde en aquells anys, Pedro Zaragoza, precursor “del màrqueting turístic” davant qui tots hem de quintar-nos el barret. Finalment, amb el “‘Buenas noches Benidorm, buenas noches España”, es va donar per inaugurada l'exposició.
En entrar a l'exposició, els visitants se sentiran com a estreles vivint el mateix que van viure els artistes d'aquella època. *Alli podran  trobar cartells, discos i diferents mostres del que *fué el Festival, a més d'entrades, documents i còmics.

Com a complement, la Regidoria de Patrimoni Històric ha posat a la disposició dels visitants una aplicació per a dispositius mòbils Android que es pot descarregar gratuïtament des de Google Play. Amb aquesta ‘app’, de realitat augmentada, utilitzant la cambra dels seus telèfons intel·ligents, els usuaris poden accedir a contingut multimèdia (música, vídeo, cartells, curiositats) que complementa la informació que s'exposa en el museu.
L'objectiu de l'exposició és que el visitant es puga traslladar als anys daurats del Festival de la Cançó i que puga gaudir del que va ser i de la importància que va tindre per a Benidorm.