AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Noticies,
  3. En la Setmana de la Mobilitat...
tornar

En la Setmana de la Mobilitat Benidorm presenta la seua flota de vehicles nets i anuncia novetats en Mobilitat Urbana Sostenible

El dimecres 18 celebra el 25é Aniversari del Parc Infantil de Trànsit i organitza exploracions a peu per a comprovar l'accessibilitat dels barris

En la Setmana de la Mobilitat Benidorm presenta la seua flota de vehicles nets i anuncia novetats en Mobilitat Urbana Sostenible

Aquest matí s'ha presentat la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat, que en realitat hem començat ja a celebrar aquest mateix matí amb la taula de treball del projecte OMEGA dins del Fòrum BeniMov, convertint a Benidorm en seu d'aquest innovador projecte.

Gràcies al Fòrum BeniMov es busca que Benidorm estiga present com a referència en totes les setmanes de mobilitat d'Espanya, ja que els principals ponents del tema es troben a Benidorm entre hui i el dissabte. A més les iniciatives de Benidorm en aquestes setmanes europees de mobilitat ja han sigut premiades per la Generalitat i el Ministeri.

Quant a la setmana en si, es va anunciar la tematització d'activitats que van des de la promoció de l'ús responsable de l'automòbil, fins a la promoció del Dia sense cotxes, així com rutes a peu, ús de la bicicleta i promoció de l'ús del transport públic.

El dilluns dia 16, el Parc de Foietes, l'Ajuntament i les seues concessionàries de serveis efectuaran una exposició dels seus vehicles nets. Ademés s'exigeix a les concessionàries que tots els seus vehicles siguen elèctrics. En aquest sentit es va recordar que quan es dispose de sistemes eficaços, s'exigiran.

El transport públic serà el protagonista de la jornada del dimarts 17 i del diumenge 22, així com objecte de reivindicació. El dimarts s'oferiran bitllets d'autobús gratuïts en les línies 2 i 3 de pas de l'Avinguda Orts Llorca i el diumenge en la Línia 10.
En la programació d'activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat es contempla la celebració, el dimecres 18, del XXV Aniversari del Parc Infantil de Trànsit, en col·laboració amb el Club de Lleons.

La bicicleta serà protagonista el dijous 19 amb una activitat al Parc de la Sèquia Mare, quilòmetre zero del carril bici de la Zona de Llevant i el dissabte 21 es programa una exploració peu en el Barri del Calvari i la Costanera del Camp “perquè els veïns vegen les millores en accessibilitat i mobilitat que s'han realitzat”.

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) serà protagonista de la jornada del divendres. A primera hora es reunirà el Consell de Mobilitat que estudiarà la implantació de canvis “en el Complex Escolar del Salt de l’Aigua que suposaran una solució viària important” i, després de la reunió el Consell, tindrà lloc la presentació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible ‘Benidorm present i futur’.

I el diumenge, 22, Dia sense cotxes, l'activitat es trasllada a l'Avinguda de l'Armada Espanyola que redistribuirà el seu model de circulació i convertirà en zona de vianants sectors per a contribuir a la comesa de la Setmana Europea de la Mobilitat.