AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Noticies,
  3. La cria de rinoceront indi nascuda...
tornar

La cria de rinoceront indi nascuda en Terra Natura Benidorm comença l'emancipació de sa mare

Ha sorgit els primers canvis en la seua alimentació

La cria de rinoceront indi nascuda en Terra Natura Benidorm comença l'emancipació de sa mare

La cria de rinoceront indi (Rhinoceros unicornis) , que va nàixer el passat mes de setembre en les instal·lacions del parc de naturalesa Terra Natura Benidorm, ha començat la fase d'emancipació de sa mare, crida Shiwa. La xicoteta Duna va nàixer amb un pes de 50 quilos que, després d'haver transcorregut quatre mesos, han augmentat fins a aconseguir la sorprenent xifra de 200 quilos. Un creixement d'uns 50 quilos al mes que indica un bon ritme de desenrotllament, tal com han comentat els seus cuidadors.

Coincidint amb el començament de l'emancipació de la cria han sorgit els primers canvis en la seua alimentació. Al principi la mare i la cria consumien entre ambdós uns 30 quilos de farratge i pense, a més de prop de 10 quilos de fruita i verdura al dia. Esta pauta alimentària s'ha modificat ara. De fet, els veterinaris han introduït canvis en la seua dieta al detectar un augment de consum per part de la cria, per la qual cosa s'ha suplementat l'aportació sòlida de fruita i verdura dos quilos diaris.

Així la dieta de la cria ja és pràcticament igual a la d'un rinoceront adult, encara que, a pesar que Duna ja té desenrotllat per complet el seu sistema immunològic, de tant en tant encara demanda la llet materna a la seua progenitora que li aporta un alt contingut nutritiu per al seu desenrotllament físic.

En este període de creixement, s'han observat grans canvis de comportament, tant en la cria amb sa mare com en la pròpia mare amb la resta del grup de rinoceronts. Shiwa mostra, en estos moments, una conducta més tranquil·la i ha rebaixat el nivell d'agressivitat cap a la resta de rinoceronts del grup pel fet que ha reduït el nivell de sobreprotecció que exercia amb la cria xiqueta de bolquers.

A mesura que transcorren els dies, Duna adquirix més seguretat en si mateixa i es mostra més juganera. Són constants els intents d'explorar l'entorn allunyant-se cada vegada més del control de sa mare durant períodes més llargs. La cria comença a aventurar-se sola per la praderia mostrant la seua preferència per vagarejar en esta part de la instal·lació en compte de en la zona dotada amb calefacció.

Durant este període, els veterinaris i cuidadors de Terra Natura Benidorm han pogut comprovar l'excel·lent evolució i desenrotllament de Duna a través de les distintes revisions veterinàries a què s'ha vist sotmesa. En elles s'ha valorat exhaustivament l'estat dels ulls, oïdes i boca de la xicoteta. Davant de la incipient emancipació de Duna, l'equip del parc està valorant la seua possible unió amb la tercera rinoceront femella amb l'objectiu que comence a relacionar-se amb altres membres de la seua espècie i així completar el seu desenrotllament, tant físic com psicosocial.

Terra Natura Benidorm és membre referent dins del projecte de reproducció europeu (EEP) de rinoceront indi. Segons els plans estratègics de l'Associació Europea de Zoos i Aquaris (EASSA) , quan la xicoteta Duna complete el seu desenrotllament i es deslletament serà desplaçada a un altre centre per a unir-se amb altres exemplars genèticament compatibles i contribuir, d'esta manera, a preservar la biodiversitat en el planeta.

"En l'actualitat, s'estima que tan sols queden 3.500 exemplars de rinoceront indi en estat salvatge. L'espècie ha experimentat una notable recuperació, ja que en 1970 només quedaven 600 individus. Es troba en La Llista Roja d'espècies amenaçades i és considerada com a espècie vulnerable.