AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Què fer,
  3. Gastronomía,
  4. Receptes Típiques de la Gastronomia ...,
  5. Arros caldós amb seitons i espinacs
tornar

Arros caldós amb seitons i espinacs

Descobreix les receptes tradicionals de Benidorm 🍴 que ens transporten al passat, com aquesta deliciosa recepta d'Arros amb espinacs i seitons. Un veritable patrimoni gastronòmic de Benidorm, que s'ha transmés de generació en generació. 🏡👨‍👩‍👧‍👦

Cada mossegada d'aquest plat reflecteix la tradició i l'esforç dels avantpassats de la ciutat, que a través de les seves receptes, han fet de Benidorm el que és hui en dia. 🌟

La gastronomia benidormenca és un tresor que continua viu en cada racó de la ciutat, valorat pels locals i posat en valoren cada restaurant i mercat. 🍽️ ¡No et perdes l'oportunitat de tastar un trosset d'història en cada plat! 😋

T'atreveixes a provar aquest deliciós llegat? 🌿🐟

 

Ingredients:

  • Oli d'oliva 🫒
  • 250 gr. d'arròs 🍚
  • 1 litre d'aigua o caldo de peix 🐟
  • 750 gr. de seitons frescos 🐟
  • 250 gr. d'espinacs 🌱
  • All 🧄
  • Ñora 🌶️
  • Julivert 🌿
  • Sal 🧂
  • Safrà 🌸
  • Tomàquet 🍅

Elaboració:

  1. Preparar el sofregit: En un calder, escalfa l'oli d'oliva 🫒 i fregeix la ñora 🌶️. Quan estiga ben fregida, retira-la en un morter. Afegix-hi l'all 🧄, el julivert 🌿, el tomàquet 🍅, la sal 🧂 i el safrà 🌸. Tritura-ho tot bé fins aconseguir una picada aromàtica.

  2. Rehoga les espinacs 🌱: En el mateix calder, sofregix les espinacs 🌱 fins que es facen toves. Després, afegix la picada que has preparat, barreja bé i incorpora l'arròs 🍚. Remou-ho tot fins que quede ben sofregit.

  3. Afegir el caldo: Afegeix l'aigua o, si preferixes, caldo de peix 🐟 per intensificar el sabor. Cuina durant 20 minutsa foc mitjà. A mitjan cocció, afegeix els seitons frescos 🐟.

  4. Cocció final: Quan l’arròs estiga en el seu punt, apaga el foc i... ¡llest! Serveix i gaudeix d’un plat ple de tradició i sabor.

Aquest deliciós plat forma part del llibre de receptes “Una Cuina de Tots”, editat per l'Associació de Festes San Antoni. Si vols emportar-te un exemplar, el pots trobar a la impremta Malabares, c/ Tomás Ortuño. 📚

¡No et perdes l’oportunitat de gaudir d’aquesta joia de la gastronomia de Benidorm! 🌟