Si busques un plat ple de sabor i tradició, aquests calamars farcits són una opció perfecta. Amb un farciment especiat i una salsa deliciosa, es convertiran en un dels teus preferits. Segueix el pas a pas i sorprén a tots amb aquesta recepta! 😋🔥
🦑 Calamars (frescos i nets)
🥚 Ou
🍞 Pa ratllat i pa sencer
🌿 Julivert fresc
🧄 Alls picats
🧂 Canyella en pols
🥜 Nou moscada
🍅 Tomates madurs
🌾 Safrà
🥜 Ametles pelades
🫒 Oli d’oliva verge extra
💧 Aigua
🧂 Sal al gust
🍷 Vi blanc
1️⃣ Preparació del farciment 🦑
Neteja bé els calamars, buida’ls i talla les potes i les aletes en trossets xicotets. En un bol, mescla aquests trossets amb pa ratllat, ou, canyella, nou moscada, all picat i julivert. Remena-ho tot bé fins a aconseguir una massa homogènia.
2️⃣ Farcir els calamars 🥄
Farcix els calamars amb la mescla i tanca’ls amb escuradents perquè no s’òbriguen durant la cocció.
3️⃣ Preparació de la salsa 🍅🥜
En una cassola gran, sofregix un tros de pa, ametles i tomates pelades. Mentrestant, en un morter, prepara una picada amb all, julivert i safrà. Afig-la a la cassola per a potenciar el sabor de la salsa.
4️⃣ Cocció dels calamars 🔥
Col·loca els calamars farcits en la cassola i cuina a foc lent, deixant que absorbisquen tots els sabors. Afig un gotet de vi blanc i deixa que la salsa reduïsca.
5️⃣ L’últim toc 🍞
Fregix unes llesques de pa i servix-les al costat dels calamars. Per a un acompanyament perfecte, afegix arròs blanc i gaudix d’un plat exquisit.