AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Descobrix Benidorm,
  3. Benidorm cultural i urbà ,
  4. Festes i esdeveniments,
  5. Festes de Moros i Cristians
tornar

Festes de Moros i Cristians

Fes clic ací per a vore el programa de Moros i Cristians del 2023

Benidorm és una ciutat on les festes adquirixen un protagonisme especial i les nombroses celebracions que tenen lloc durant tot l’any són un atractiu important per a aquells que ens visiten. Al començament d'octubre, Benidorm viu les seues festes de Moros i Cristians.

Els Moros i Cristians han esdevingut una de les festes més generalitzades en les províncies d'Alacant i Valencia i oferix un major atractiu visual, ja que en ella confluïxen elements tan peculiars del caràcter del poble com el gust per la farsa, la disfressa o la vestimenta especial, la música i la pólvora. L'origen de la lluita entre els seguidors de la creu i la mitja lluna es remunta a la batalla de Llepant, quan la seua representació va ser joc palatí, que transcendiria posteriorment als carrers i les places.

Aquell fet es va transformar en favor de la història local i es va convertir el sant patró en protagonista de la victòria o "miracle". A les comarques de l'interior, el segrest de la imatge i la conversió dels moros és la clau argumental, mentre que al sud, irradiant Alcoi, la batalla rememora un passatge de la Reconquesta o de la defensa contra la invasió barbaresca, tant i que és a Sant Jordi a qui es dedica realment la festa.

Les desfilades amb gran participació, la pugna pel luxe en el vestit, les incessants marxes de timbals i gralles i el gran gast de pólvora contribuïxen a la fantàstica evocació, i són els actes més representatius d'esta festa tan arrelada en tot el llevant espanyol.