AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Descobrix Benidorm,
  3. Benidorm cultural i urbà ,
  4. Festes i esdeveniments,
  5. FOGUERES DE SANT JOAN
tornar

FOGUERES DE SANT JOAN

Programa Actos Hogueras 2023 Benidorm.

Si la tradició marca en estes festes la cremada d'objectes antics, la proximitat de la capital alacantina ha propiciat altres costums més depurats. Com es fa al març, també es construïxen i s'exposen monuments que després seran arrasats pel foc en una simbologia que dóna sentit a la festa amb la destrucció dels sentiments i vivències velles i amb l'arribada de noves esperances i desitjos.

 

Les belleas són les reines d'estes festes alacantines i passegen en alegres desfilades combinades amb cavalcades de carrosses i música pertot arreu. Les fogueres del Mercat, de La Cala i del Camp tornen a donar, amb els seus districtes, la sensació plena de festa en diversos sectors de la ciutat.

 

Cal ressaltar que des de fa uns anys una concentració espontània ha donat lloc a una celebració paral·lela. Si les fogueres oficials es cremen la nit del 24, una nit abans.