AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Què fer,
  3. Turisme Actiu i Esportiu ,
  4. Senderisme,
  5. Ruta Blava per la Serra Gelada
tornar

Ruta Blava per la Serra Gelada

Itinerari 3“Punta del Cavall” o “Punta de l'Escaleta “

Recorregut: 5’2 km (anada i tornada), més 700 m des de la Cala del Tio Ximo.

Duració: De 2 h a 2 h 30 minuts. Desnivell màxim: 75 m

Accessibilitat: Ruta asfaltada.

Senderisme. Cicloturisme. Cadires de rodes.

Dificultat: Baixa

Començarem l'itinerari al final de la platja de Llevant (1), per la costera que condueix a l'hotel Benikaktus, al carrer Alcalde Manuel Català i Chana. Per la carretera asfaltada, deixarem a l'esquerra l'encreuament que va a la creu (itinerari 2, groc) i prosseguirem fins a trobar una desviació (2) que baixa al mirador de la Punta Llisera i a la Cala del Tio Ximo.

Acantilados Sierra Helada, Benidorm

“Cala del Tio Ximo”: Ens trobem en una tranquil·la cala mediterrània, relativament apartada de les bullicioses platges del centre de Benidorm. Al costat de la cala podem observar les antigues mines d'ocre (4), on, no fa tant de temps, treballava el Tio Ximo i els seus rucs de càrrega. Torrassa de vigilància. Tornem a la carretera i, a mà dreta, accedim, per una carretera amb accés restringit als vehicles de motor (3), per on ens dirigirem cap a la Punta del Cavall, on se situa una torre de vigilància del segle XVII (5). Des d'aquest punt es contempla una de les millors vistes dels penya-segats de la Serra Gelada i molt prop d'ells, l'Illa Mitjana. Tant aquest punt com la Punta Bombarda, a l'Albir, són excel·lents talaies, raó per la qual es construïren, a l'època medieval, les torres sentinella des d'on alertar la població de la presència de pirates barbarescos.