AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Inspiració,
  3. Benidorm Sénior
tornar

Benidorm Sénior

El poderós atractiu del mar i dels seus més de 300 dies de sol a l'any han fet que Benidorm esdevinga, dècada rere dècada, una destinació preferent per al col·lectiu de persones majors que, a partir dels 55 anys, gaudeixen de major poder adquisitiu, cultura i, especialment, ganes de continuar gaudint de la vida. Són persones amb temps a les quals els solen agradar les vacances de llarga estada i que valoren molt la qualitat de la gastronomia i el bon servei.

Més de 10 milions d'espanyols d'entre 55 i 80 anys, són potencials visitants del municipi turístic que es està considerat el més important del país, després de Madrid i Barcelona. Relax, qualitat de vida, activitats festives i culturals, esports o espais naturals són la carta de presentació d'una ciutat líder en turisme sénior des dels anys 80. Als nostres majors cal afegir els milers de jubilats que procedixen d'altres països europeus, principalment del Regne Unit, i que troben a Benidorm temperatures agradables i una oferta d'oci i temps lliure única en el Mediterrani.

La ciutat presumeix de comptar amb una de les plantes hoteleres més completes i de major qualitat del país, a la qual cal afegir apartaments, càmping i hostals, que sumen més de 68.000 llits. La seua oferta hostalera es complementa amb els més de 1.100 establiments que jalonen el nucli urbà, entre restaurants, bars i cafeteries.

Benidorm compta amb quasi 6 quilòmetres de platges urbanes i cales que representen un autèntic paradís per als amants del sol i del mar, i per a aquells que gaudixen tot l'any del relax davant de la costa. Passejos que compten amb una oferta hostalera singular que fa la delícia dels majors, als que cal afegir  servicis públics com ara platges accessibles, biblioplatges i un barri antic de vianants replet de comerços. Les cafeteries amb ball i les vesprades amenes entre cafés i xocolate amb xurros són el passatemps preferit de molts majors. D'altra banda, el turista sénior europeu troba una oferta d'oci que s'ajusta més als seus gustos i necessitats en la zona de Racó de Loix.

Altres plaers són possibles a Benidorm, des del turisme de salut, passant per la pràctica del golf, el joc, l'espectacle, els mercats ambulants o el senderisme. No obstant això, Benidorm compta amb el parc natural més visitat de la Comunitat Valenciana situat a la Serra Gelada.

El turisme de sol i platja és una de les opcions d'oci i descans que major flux de visitants produeix, especialment entre el col·lectiu de persones majors. Els llocs preferits pels visitants per a passejar són les platges de Llevant i Ponent, que compten amb més de cinc quilòmetres de fines arenes i una temperatura mitjana de 16º als mesos de la tardor i l'hivern. Altres propostes ens acosten a les petites i apartades platges i cales del Mal Pas, Tio Ximo i Almadrava. Més de sis quilòmetres de costa que compten amb tots els servicis que demana el turista: vigilància, ombrel·les i hamaques, llavapeus, punts accessibles, biblioplatges, seguretat i neteja. Platges urbanes que tenen a favor seu els principals reconeixements a la qualitat en la seua gestió, com les Banderes Blaves que concedix la Unió Europea.

Ballar s'ha convertit en la millor medicina per a les persones majors que, a través del ritme, doten els seus cossos de substàncies que curen malalties físiques i psicològiques. El passeig de Llevant, entre les avingudes d'Alcoi i Madrid, concentra la més fascinant oferta d'oci per als majors que gaudixen ballant, a banda de les sales de ball pròpies d'alguns hotels de la ciutat. Cafeteries en les quals passar les vesprades i les nits al so del pasdoble d'alguna orquestra amb solista en directe. Una altra particularitat de Benidorm és el cor de veus no professionals que es congrega, diàriament, al Passeig de Colom, on el públic canta cançons populars.

Per al turista sénior estranger també hi ha una atractiva oferta d'oci focalitzada en els carrers Girona, Eivissa, Mallorca i Londres, on pubs, restaurants, bars i supermercats oferixen tot el que demana el nodrit col·lectiu de britànics, belgues, holandesos o alemanys que visiten Benidorm.

Basta amb què un producte no es trobe en el lloc d'origen del visitant o bé que el preu siga sensiblement més baix, perquè el turisme de compres esdevinga en un dels grans motors de qualsevol economia local i Benidorm no és una excepció. Un dels seus grans encants radica en la possibilitat de passejar al mateix temps que es tafaneja i es compra. Amb més de 1.800 establiments de tot tipus, la ciutat és un paradís per a les compres. Les principals vies comercials són l'avinguda del Mediterrani i el passeig de Llevant, Jaume I i el Passeig de Ponent i el Passeig de la Carretera. Una àmplia oferta comercial que s'ajusta a totes les butxaques i que respon a les necessitats de qualsevol tipus de turista.

El Parc Natural de Serra Gelada i el seu entorn litoral, que inclou les badies de Benidorm i Altea i els seus quatre illots, està format per impressionants penya-segats de més de 200 metres i un total de cinc rutes a peu que creuen els sis quilòmetres de serra de cap a cap, entre vegetació autòctona i una rica fauna en què predominen aus protegides com ara l'escateret europeu i el gavià argentat. Els itineraris acosten el turista a la “Punta del Cavall”, passant per “La Creu”, la travessia de la Serra Gelada, la pujada al repetidor i el far de l’Albir.

Els parcs d'Elx i de l’Aigüera són dues cèntriques zones d'esplai que compten amb àmplies zones verdes, bancs, àrees biosaludables i escenaris oberts (Auditori Òscar Esplà i Julio Iglesias de l’Aigüera), als quals s'exerceixen activitats culturals, musicals i festives al llarg de tot l'any.

Quant a les festes populars, les més destacades, que se celebren al mes de novembre, són les Festes Majors Patronals, en honor a la Mare de Déu del Sofratge i Sant Jaume. Però el calendari festiu del municipi marca més de 50 celebracions religioses i paganes. Festes participatives que estan obertes a tothom, la qual cosa fa de Benidorm una ciutat alegre com poques.


 

 

 

Et recomanem