AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Descobrix Benidorm,
  3. Sostenibilitat,
  4. Parc Natural Serra Gelada
tornar

Parc Natural Serra Gelada

Un parc natural amb 5.564 hectàrees

La Serra Gelada declarada Parc Natural l'11 de març de 2005 amb una superfície de 5.564 hectàrees, de les quals 4.920 són en medi marí. Podem admirar els penya-segats i les diverses fractures, com les falles de la Punta de l'es-eta i la Punta de l'Albir. Coves com la de la Boca de la Balena. La continuació sota el mar de la serra i la seua nova emergència sobre les aigües de l'illot de Benidorm. Però el lloc també és magnífica talaia per admirar l'entorn terrestre: el Puig Campana, Aitana i Bèrnia, descriu el professor d'Història de l'Art de la UV, Josep Montesinos.

S'han trobat diversos jaciments i restes d'activitats pesqueres des del Neolític, en gran part desapareguts sota les construccions contemporànies.

Era un lloc de pas dels pobles colonizadors mediterranis i punt d'intercanvi de productes. Així mateix podem observar diverses torres de guaita per a la protecció contra la pirateria, com les de Seguró, la Bombarda, la de l'Aguillo al tossal de la cala de Benidorm i la del Xarco a la Vila.

RECONEIXEMENTS A TEMÀTICA MEDIAMBIENTAL.

Segon premi (entre 300 ciutats) Ciutat Sostenible atorgat per la Fundació Fòrum Ambiental amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Benidorm ha desenvolupat un sistema eficaç de gestió de l'aigua, renovant i ampliant l'estació de tractament d'aigua potable per subministrar aigua en quantitat i qualitat a la població. Ha remodelat i ampliat el tractament de cabals i millorat la infraestructura hidràulica pública d'aigua potable amb noves xarxes. El 30% de les aigües residuals que genera la ciutat, són reutilitzades per al reg.