🍽️ Hui et portem una autèntica joia gastronòmica: una recepta que reflecteix el sabor més autèntic de Benidorm. T’animes a preparar-la? Pren nota! 👇
🥟 Per a la massa:
✔️ 500 g de farina
✔️ ½ got gran d’oli de gira-sol
✔️ ½ got gran d’oli d’oliva (0.4º)
✔️ ½ got gran de llet
✔️ ½ got gran de vi blanc
✔️ Una mica generosa de sal
✔️ 1 ou batut (per a pintar)
🍅 Per al farciment:
✔️ 2 cebes seques grans 🧅
✔️ 2 pots xicotets de tomaca natural trossejada 🍅
✔️ 2-3 llaunes de tonyina 🐟
✔️ 1 botifarra de ceba
✔️ Un toc d’orenga 🌿
✔️ Oli d’oliva per a cuinar
👨🍳 Elaboració pas a pas:
🔥 1. Prepara el farciment:
1️⃣ En una paella amb oli calent, sofregix la ceba trossejada fina fins que estiga ben confitada.
2️⃣ Afig la tomaca escorreguda i una mica de sal. Cuina fins que reduïsca.
3️⃣ Retira del foc i incorpora la tonyina escorreguda i esmicolada.
4️⃣ Espolvora orenga i desfés la botifarra de ceba. Mescla bé i reserva.
🥟 2. Prepara la massa:
1️⃣ Tamisa la farina amb la sal en un bol gran.
2️⃣ Afig l’oli de gira-sol i amassa bé. Després, incorpora l’oli d’oliva i continua pastant.
3️⃣ Afig el vi blanc i mescla. Després, aboca la llet i continua pastant fins a obtindre una massa homogènia que no s’enganxe al bol.
🔥 3. Munta la coca:
1️⃣ Engrassa una safata de forn i estén la meitat de la massa fins a cobrir-la completament.
2️⃣ Reparteix el farciment uniformement, deixant un marge xicotet en les vores.
3️⃣ Estén l’altra meitat de la massa sobre paper film engreixat i col·loca-la damunt del farciment.
4️⃣ Segella les vores pressionant amb els dits i pinta la superfície amb ou batut.
5️⃣ Punxa amb una forqueta per a evitar que s’infle.
🔥 4. Forneja i gaudix:
1️⃣ Preescalfa el forn a 200°C i cou la coca durant 45 minuts, fins que estiga daurada.
2️⃣ Comprova que la base estiga ben cuita abans de traure-la.
📢 I llest! Gaudix d’un trosset de la gastronomia tradicional de Benidorm amb aquesta recepta que conquereix a tots. 😍