AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Noticies,
  3. Els veterinaris de Terra Natura...
tornar

Els veterinaris de Terra Natura Benidorm aconsegueixen salvar a una cria d'ocelot que havia patit un traumatisme greu

L'equip veterinari de Terra Natura Benidorm ha aconseguit salvar a un dels ocelots que van nàixer al parc al novembre de 2018.

Els veterinaris de Terra Natura Benidorm aconsegueixen salvar a una cria d'ocelot que havia patit un traumatisme greu

Els ocelots (Leopardus pardalis) són una espècie que es caracteritza per ser nocturna i solitària. Els mascles i femelles solen relacionar-se per al festeig i aparellament, i la criança queda a càrrec exclusivament de la mare. Els mascles poden arribar a mostrar-se molt territorials fins a amb les cries, siguen o no siguen seues, i així va ser en el cas de *Enzo (la cria mascle nascuda al novembre), que va ser mossegat en la pota pel seu pare.

Després de la primera exploració radiográfíca, els veterinaris de Terra Natura Benidorm van determinar realitzar una cura cada dos dies. Traumatòlegs especialistes, van descartar la cirurgia i es va optar per immobilitzar l'extremitat mitjançant embenatges. 15 dies després, la infecció estava controlada i començava la regeneració dels teixits. Després de dos mesos de tractament, l'evolució és favorable i l'animal ha recuperat considerablement l'ús de la pota.

L'equip veterinari de Terra Natura ha destacat el treball realitzat en aquest tractament, donat l'aparatós de la lesió. En el medi natural la cria no hauria sobreviscut a aquest contratemps. Aquesta circumstància ha permés obtindre dades científiques de gran utilitat sobre la regeneració de teixits en felins. Actualment, Terra Natura Benidorm compta amb quatre ocelots: la parella reproductora, composta per la femella, Selha, i el mascle, Ahmun, tots dos de 17 anys, i les dues cries, Zoe i Enzo (femella i mascle respectivament), de 8 mesos d'edat.

Així, se sumen a la col·lecció de mes de 1.500 animals, de 200 espècies diferents (50 d'elles en perill d'extinció) distribuïdes pel parc en un recorregut que fa que els visitants se submergisquen en el concepte de *zooinmersión i alteridad, i puguen gaudir d'un ampli catàleg d'activitats d'entreteniment.