AVÍS SOBRE L´US DE GALETES: Aquest web fa ús de galetes per tal de recopilar dades estadístiques anònimes d´us del web i de millorar el funcionament i personalitzar l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Mes informació
A+ A-
  1. Visit Benidorm,
  2. Descobrix Benidorm,
  3. Història de Benidorm,
  4. Tossal de La Cala, Benidorm
tornar

Tossal de La Cala, Benidorm

El 'castellum' ha sigut musealitzat en diferents fases i es pot visitar

Situat en un turó de 100 metres d'altura, el jaciment del Tossal de la Cala va ser excavat en els anys 40 pel Pare Belda i en 1956 pel professor M. Tarradell, datant-se les restes arqueològiques trobades entre els segles II i I a. C.

HISTORIA DEL CASTELLUM DEL TOSSAL DE LA CALA

Les excavacions arqueològiques dutes a terme per la UA des de 2013, revelen que va ser un assentament romà ocupat pels exèrcits de Quint Sertori durant les Guerres Sertorianas.

La muralla, les diferents estances i els materials trobats, demostren una presència de soldats romans i confirmen, sense cap dubte, que el Tossal de la Cala va ser un fortí o 'castellum' construit a instàncies del general Sertori dins d'un pla de fortificació de la costa nord alacantina, probablement entorn de l'any 77 a. C.

El Tossal de la Cala formava part d'una cadena romana d'enclavaments militars costaners situats en les dues comarques de la Marina, tots localitzats sobre penya-segats i cales de difícil accés, que complien un paper fonamental controlant el tràfic de naus amigues o enemigues en les hostilitats navals de la guerra.

El 'castellum' ha sigut musealitzat en diferents fases, i es pot visitar de dilluns a divendres de 8h a 20h i els disabtes i diumenges de 9h a 18h.

Les visites guiades podrán realitzar-se els divendres, disabtes i diumenges i podràn concertar-se a través del correu electrònic visitatossal@benidorm.org

Per a complementar el recorregut pel jaciment del Tossal i fer-lo més accessible, l'Ajuntament posa a la seua disposició una audioguia, amb el contingut dels panells situats en els diferents punts del fortí.

Audioguia en valencià